lauantai 21. kesäkuuta 2008

Pahuus valtaa alaa. Tosin vain puheissa.

The Lay Scientist kertoili esimerkin kautta Suomessakin kuullusta hihhulien väitteestä: Hehän esittävät, että ilman kristillisyyttä valtiomme olisi sortumassa pahuuteen ja kaaokseen. Kuinka sekulaari humanismi pilkkaa kristinuskoa, muuttaa meidät sieluttomiksi apinoiksi joille moraalisuus on pelkkä mielipide. Ja että emme ole tuhoutuneet vielä, vaikka sekularismi onkin yleistä, koska opetetut arvomme ovat yhä kristillisiä, eivät siis vain "yleisinhimillisiä". Sillä heistä jos jokin toimii, se on kristinuskota, ja jos jokin ei toimi tai on väärin, se ei ole kristinuskosta vaan sen väärästä tulkinnasta. Paitsi jos kyse on naispapeista tai mistä kauheudesta, mitä ne hihhulit nyt milloinkin vastustavat, silloin vaikka asia on moraaliton, sen asian kannattajat vain ovat moraalittomia, ja moraalittomuus muuttukin hyvyydeksi.

He perustelevat tätä sillä kuinka "nykyään tapahtuu niin paljon enemmän rikoksia". Tilastot eivät kuitenkaan tätä näyttä. Sen sijaan ihmisten uskomuksissa erot ovat tutkimusten mukaan suuret. Toisin sanoen rikollisuus ja väkivalta ei ole lisääntynyt, mutta ihmiset uskovat että näin on tapahtunut. Ja uskon että kyseessä ei ole pelkästään se, että tapahtumista uutisoidaan tehokkaammin, vaan uskon että osana mukana on myös se, että keskuudessamme on äänekkäitä ihmisiä, jotka pelottelevat sekulaarista humanismista ja väkivaltaisuuden leviämisestä, ja jotkut uskovat tähän.

Mutta ilmeisesti se, että väittää sekulaaria humanismia pahaksi ei ole pilkkaamista. Ainoastaan sekulaarit humanistit pilkkaavat, mutta hihhulien suusta se totuus kuuluu. Minusta tälläisien perättömien herjojen levittäjiä on oikein pilkata. Sillä sekulaarilla humanistilla ei ole mitään syytä suvaita suvaitsemattomuutta, se kun olisi sama kuin suvaitsisi aatteensa vastaisuutta.

Ei kommentteja: