torstai 5. helmikuuta 2009

Vaarallista.

Mukavaksi mieheksi moitittu kreationisti, "Expelled" -elokuvan kommentaattori Ben Stein on sanonut mukavia asioista:

"When we just saw that man, I think it was Mr. Myers, talking about how great scientists were, I was thinking to myself the last time any of my relatives saw scientists telling them what to do they were telling them to go to the showers to get gassed ... that was horrifying beyond words, and that's where science — in my opinion, this is just an opinion - that's where science leads you."

"Love of God and compassion and empathy leads you to a very glorious place, and science leads you to killing people."


Tästähän koko jutusta on oikeastaan kyse. Ei siitä, miten maailma toimii ja on syntynyt. Kaiken ydin on maailmankatsomus. Tai se, että tietyt uskonnolliset maailmankatsomukset eivät välttämättä ole tieteellisiä, ja kun ihmiset luottavat tieteeseen, tulee näistä tietyistä uskovaisista tiede muuttaa niin että ne sopivat tähän heidän tiettyyn uskonnolliseen maailmankuvaan.

Ja muut ovat pahoja. Stein on sentään rehellinen, kun syyttää suoraan tiedettä, eikä mutkan kautta "ateisteja jotka on vallannut tiedemaailman salaliitollaan josta ainut todiste on Kiila -dokumentti. Hetkinen, sehän oli se meidän salaliitto. No, ne ateistit on kuitenkin syyllisiä!"

Kaikki tietysti sananvapauden nimessä: Heille riittää se, että he edustavat "vaihtoehtoista kantaa", ja se on riittävä perustelu sille, että heidät tulisi ottaa heti vakavasti. Kuitenkin heistä näkee, että tärkein asia mikä heillä on, on se, että heidän lastensa ei anneta kuulla tai kannattaa näkemyksiä, joista he eivät itse pidä. Siksi heidän puheissaan evoluutio "murskautuu" pois. Ja siksi heistä aina tulee "nauloja Darwinismin arkkuun". Siksi onkin erikoista että aina kun he sanovat että "I want you to let the truth lead you where it may", he kuitenkin usein jopa samassa puheessa kieltäytyvät tekemästä itse juuri sitä, mitä he vaativat muilta. Syytös on siis enemmän tai vähemmän pelkkää "projektiota".

Ei kommentteja: