tiistai 17. helmikuuta 2009

Ota Selvää Uskon Tieteestä!

Ateisteille kerrotaan että Jumala ei ole luonnontieteen asia. Sitä ei saa testata. Jos lepakkolajista tai Loch Nessin hirviöstä vaaditaan todisteita, Jumala ei ole tälläinen eläinlaji. UFO -uskovaiset ovat typeriä, kun uskovat lentäviin lautasiin ilman että ampuvat alas yhtään. Mutta Jumala on sitten ihan eri asia. Sillä Jumala ei ole tieteen asia.

Kuitenkin sitten, kun katsotaan tilannetta:

Suomassa on pappeja, teologeja, rabbeja ja kasvava määrä Islaminuskon mestareita. On pastoria, katujulistajia, saarnamiehiä ja Jumalasta kirjoja kirjoittavia akateemisia kirjoittajia. Heistä osa on maksettuja asiantuntijoita joita on koulittu tuohon hommaan. Ateistitkin kuulemma eivät osaa teologiaa, eivätkä osaa sitä kaikkea hienoa tietoa jota Jumalasta on päätelty. Että usko onkin yht'äkkiä rationaalista. Mikä taas tarkoittaa sitä että esimerkiksi papit voivat toimia Jumalatiedon välittäjinä tavallisille kansalaisille. On joku, jolla on professuuri ja sitten kirjoittaa kirjan jota kadunmies komppaa Totuutena. Niissä on väitteitä Jumalan luonteesta, mitä hän on tehnyt milloinkin ja mistäkin, väitteitä siitä onko Jumala tehnyt asioita evoluutiolla vai ei. Lisäksi näissä kannanotoissa on tietoa siitä mitä Jumala ajattelee mistäkin asiasta, kuten abortista tai alkoholista.

Toisin sanoen näillä rationaalisiksi kutsutuilla tahoilla on uskomattoman tarkkoja tietoja ja informaatiota tästä näkymättömästä tahosta. He esittävät että heillä on tietoa asiasta, koska sitä levittävät. He eivät kutsu itseään satuilijoiksi, valehtelijoiksi tai asioiden keksijöiksi. He eivät sano että keksin asioita omasta päästäni, ja minusta ne on kivoja. Ei. He kutsuvat tätä rationaaliseksi. Tämä tieto Jumalan luonteesta on heistä vieläpä ratkaisevaa ja tärkeää.

Mutta sitten kun ateisti pyytää Jumalasta tieteellistä todistetta, joka osoittaisi että kyseessä ei ole pelkkä logiikkaleikkiminen, saivartelu ja satuilu. Niin. Siinä vaiheessa muistutetaan että Jumala on yliluonnollinen = Siitä ei voida tietää. Muistutetaan että on typerää vaatia tietoa Jumalasta, koska Jumala "ei ole sellainen".

Ja tämän jälkeen tietenkin muistutetaan että ateistin ei ole fiksua hylätä tätä papin sanomista vaan hänen pitäisi ottaa selvää asioista. Miten ihmeessä sitä muka voi ottaa selvää, jos selvitystyötä ei voi tehdä? Miten ihmeessä kristittykin voi hylätä hindulaisuuden miljoonat Jumalat tutustumatta ensin niihin jokaiseen vuosia? Ovathan nekin vuosituhansia vanhoja, ja niilläkin on viisaita ja oppineita miehiä jotka ovat omistautuneet mestareiksi omalla alallaan. Mutta silti Brahma ja muut ovat sellaisia että ne saadaan hylätä. Ja ateisti ei olekaan enää vain henkilö, joka vetää tämän saman skeptismin yhtä Jumalaa pidemmälle, vaan jotain luonteeltaan aivan erilaista.

Ei kommentteja: