lauantai 13. kesäkuuta 2009

Tolkien sydämessä.

Vakaana Tolkienistina olen huolissani siitä, kuinka tämä suosittu muoti -ilmiö, kristinusko, vaikuttaa ihmisiin, ennen kaikkea lapsiin. Kun lapsi lukee Raamattua, hänen mielensä hairahtuu ja hän alkaa uskomaan kirjan tapahtumiin totena. Tämä vääristää heidän maailmankuvansa.

Tosiasiassahan tämä johtuu vain siitä että yhteiskuntaamme on rakennettu kristinuskon kautta tyhjä olo, jota ihmiset normaalisti täyttävät luonnollisen reitin kautta: Ennen kerrottiin tarinoita ja satuja. Kun asioissa on edistytty, fantasiakirjallisuus ja roolipelit ovat olleet luonnollinen keino täyttää normaali fantasiantarve. Kristinuskon arvotyhjiö harhaanjohtaa lapset pois Tolkienista ja kohti vääriä arvoja. Suurin syyllinen ei ole lapsi, joka vain hakee täyttymystä normaalille tarpeelleen.

Ylläoleva teksti saattaa kuulostaa kummalliselta. Mutta se on itse asiassa juuri sen tyyppistä tavaraa, jolla fantasiakirjallisuutta ja siihen liittyviä aiheita käsitellään ja kohdellaan. Moni kristitty voi tietysti sanoa että "ero, oltiin ensin", mutta he unohtavat että kristinuskohan on melko nuori uskonto, ja sen juuret, Juutalaisuuskaan, ei ole maailman vanhin uskonto. Mesopotamiassakin oli erilainen uskonto ennen. Kristinusko tunki alueelle jossa oli Roomalaisten uskoja "ensin".

Ei kommentteja: