torstai 25. kesäkuuta 2009

Luolan löytyminen.

Israelista löytyi luola. Kun luola "löydettiin", Beduiinit varoittelivat menemästä sinne. Se oli kirottu ja sinne ei saisi tunkea. Tämä on siis hieman sama asia kuin Kristoffer Kolumbus joka "löysi" Amerikan.

Tämä uutinen sai tietysti erikoisia sävyjä.

Siihen on liitetty Jeesus ja muut pyhät asiat. Siihen liitetään jopa symboliarvoa kuinka se todistaa jumalan olemassaolosta. Tämä on melko erikoista, koska jos Suomesta löydetään joku luola jossa on tehty kaivostoimintaa ja joissa on suomalaisten muinaisuskontojen asioita, se ei tarkoita että nämä Jumalat saisivat mitään tukea asiasta. Päin vastoin, minua on uskontojen kohdalla aina ihmetyttänyt se, miten Jumala leviää vain ideologianjulistajien kautta. Että miksi Kristus ei ollut inkkarien tiedossa ennen kuin lähetyssaarnaajat ne kertovat.

Toinen merkittävä asia on tietysti Israelin asema. Sen nähdään antavan historian ja oikeutuksen sille että juutalaisilla on oikeus maahan. Tosiasiassahan intiaanit olivat Amerikoissa ensin eikä kukaan väitä että tämä historiallinen tosiasia pakottaisi valkoiset Amerikkalaiset takaisin "eurooppaansa josta ovat kotoisin". Tosiasiassahan Israelilla on oikeus olla valtio koska se on valloittanut alueita. Samoin paikalla aiemmin asuneilla oli samanlainen lupa. Moni voi pitää valloitussotaa pahana, mutta kertokaa maa jossa ei olisi niin tehty? Jopa Suomessa oli saamelaiset ensin ja me ollaan tulokkaita. Puhumattakaan niistä joiden vanhemmat ovat evakkoja, muualta tulleita. Ei kukaan sano että "menkää takaisin Karjalaanne"! Asiaa ei muuta se että Palestiina -nimistä valtiota ei ole koskaan ollut, sen syntytarve tuli siitä kun ihmisiä kasattiin jotta juutalaisille saataisiin tilaa. Ja he asuvat yhä säälittävissä telttaoloissa. Ja syy tässä on siinä että armon moraalijuutalaiset ei ole tehneet samaa mitä Suomessa aikanaan tehtiin evakoille, eli järjestäneet heille asuintiloja. Jos suomalaiset evakot asuisi "väliaikaiserikoisjärjestelysääliteltoissa" vielä ties kuinka monetta sukupolvea, hekin taatusti tekisivät pahojaan.

Ketään ei näyttänyt kiinnostavan että beduiinien taikausko oli varmasti yksi syy miksi sitä ei oltu löydetty aikaisemmin. Toisaalta taas kaikkia tarinoita ei voida uskoa vain siksi että niitä kerrotaan. Beduiinien kansantieto ei siis suinkaan auttanut tiedettä, vaan haittasi sitä.

Ei kommentteja: