lauantai 30. elokuuta 2008

Tylsä maailma.

Hihhulit painottavat ihmeparanemisia ja erilaisia ihmeitä. Joku saa profetoimisen lahjaa, toinen solkottaa "enkelten kieliä". Monia ihmeitä tapahtuu, ja Herra vastaa rukouksiin. Myös lapsuudessa on koettu henkien hyökkäyksiä. Joku näkee demoneja nykyisin ja toinen taas osaa karkoittaa niitä. Jopa UFOkokemuksia ja kummituskokemuksia kerrotaan ja näiden sanotaan olevan demonejen aikaansaannoksia.

Ja tavallaan uskovaiset eivät monesti enää usko puhtaasti Jumalaan, vaan jotenkin heidän arvostuksensa ja uskonsa siirtyy myös näihin ihmeidentekijöihin ja kokijoihin : Ihmeidentekijän kritisointi muuttuu uskonnon kritisoinniksi. Jos todistat että joku ihmekertomus on kusetusta, olet uskontoa vastaan. Tämä on sinänsä erikoista.

Pohjimmiltaan tämä taitaa olla raadollisemmin sitä, että he eivät arvosta tavallista elämää. Kaiken pitää olla extraordinary: Toisin sanoen heistä maailma olisi "tylsä". Siksi he uskovat erikoisiin ilmiöihin, koska jos maailma olisi luonnollinen, äärellinen eikä siinä olisi ihmeellisyyksiä, se ei olisi mielenkiintoinen ja elämisen arvoinen.

Minusta näin ei ole.

Ei kommentteja: