perjantai 26. syyskuuta 2008

Tasapuolista kohtelua.

Jumalateorialla on ikään kuin "batmanin varustevyö"; Kukaan ei tiedä miten ihmeessä varustevyöhön sopii happitiivistepillereitä, entraushaka, pommi, batmobiilin kauko -ohjain ja Ensyclopedia Britannican kaikki painokset. Se on pieni vyönsolki, joka sanoo *klik*, ja siinä on aina kaikki tarvittava. Paitsi että batmanin varustevyötä saa pitää naurettavana "camp -huumorina", "B -luokan juonensuunnitteluna". Kreationismin kohdalla vastaava vain on "hienoa teoretisointia".

Kreationismi suojataan täydellisesti kaikelta kritiikiltä; Jos olet heidän kanssaan erimielinen, et "edusta vaihtoehtoista, samanarvoista teoriaa jota tulisi myös opettaa koulussa rinnalla". Ei vaan kriitikot ovat "naturalisteja", tai "paatuneita darwinisteja", "evouskoisia"... Ja tietenkin rajoittuneita, norsunluutorneissaan olevia, auktoriteettiasemallaan toisinajattelijoita vainoavia henkilöitä, joiden ajatustavan syytä on natsi-saksan, Lysenkon kuin Eugeniikankin takana.

Erimielinen on älyllisesti rajoittunut ja moraaliltaan sekä paha että kulttuurin rappeuttava. Jos evoluutikko esittää vastaavia kommenttejä, hän syyllistyy herjaukseen. Mutta Dembskin pieruäänivideot ovat opettavaisia ja hauskoja.

Ei kommentteja: