sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Siveysvyö

Me Naiset -lehden 18.10 2007 -numerossa oli reportaasia USAlaisesta siveysliikkeestä. Caia Hoskins tiedotti uudesta tavasta. Se on siveyslupaus, jonka nuoret tyttäret tekevät isälleen. Siinä on tytölle lukko johonn isä saa sitten avaimen. Nämä oivat siveyden symboleja. Isä sitten antaa häissä tytön puolisolle tuon avaimen, joka tarkoittaa sitten lupaa seksiin.

Caia riemuitsee että tämä on "kuolinisku feminismille" - hän sanoo että kaikki hänen tietämänsä feministit ovat joko isiensä hylkäämiä tai sitten hyväksikäyttämiä. Siksi muunlaisia ei voi olla ja feminismi seuraa noista aina. Siispä terveessä isäsuhteessa syntyy kristilliset arvot.

Ja tässä on todellakin kyse kristinuskosta. Tilaisuudessa tytöt kantavat ristiä ja muutenkin siihen liittyy kristillisyyttä korostavaa ohjelmaa. Tämä on merkittävää, koska se pyörii "true love waits" -systeemin ympärillä. Siihen liittyvästä Silver ring -liikkeestä tehtiin dokkarikin, "neitsytkultti" -nimellä. Siinä korostettiin, että kyseessä ei olisi uskonnollinen juttu. Kyseessä oli vain kansanterveys. Tätä tehtiin tietysti samasta syystä kuin kreationismiakin: Kun kouluissa ei saa tuputtaa uskontoa, ja hihhulit eivät halua lopettaa julistamista - joka olisi lain hengen mukaista- he pyrkivät kiertämään lain kirjainta. Jonka jälkeen tavara tuputetaan naamioituna.

Tilaisuuden sisältö on sinänsä erikoinen, että siellä on todella pieniäkin joukossa. Lehti mainitsee Elizabethin, joka on 8 vuotias. Mielestäni hän ei ole riittävän vanha tuollaisiin juttuihin. Hän ei ymmärrä vielä seksiasioita - hän vastaakin että "Niin vain pitää olla, en tiedä" kun häneltä kysellään mitä tämä täällä toitotettu "puhtaus" oikein merkitsee. Eikä hyvin mene muillakaan. Eräs isä on tyytyväinen puitteista: Tilaisuus pidetään hienossa hotelissa. Hän kommentoi että tyttö oppii nyt, mitä treffeiltä voi odottaa ja vaatia. Ihan kuin köyhyys jotenkin pahentaisi. Christy Parcha, joka on 19 -vutias, kertoo tilaisuudessa kuinka hän on 10-vuotiaana ollut ihastunut. Hän katuu sitä yhä - 10 vuoden jälkeen - ja toivoo, ehdottomasti "paremman elämän omalle tyttärellensä".

USA:ssa suosiota onkin saanut siveysoppi. Siihen liittyy kaupallisuutta, kuten "no sex" - stringejä. Kun tätä tarjotaan koulussa (30% USA:n lapsista) sanotaan että abortti tuhoaa mielenterveyden, homoseksuaalisuudesta voi eheytyä, kuinka kondomi ei suojaa seksitaudeilta eikä estä raskautta koska se on niin huokoinen. Siinä myös selitetään, että jos nainen harrastaa useita suhteita, hän tuhoaa oksitosiinivarastonsa, ja ilman tätä "emotionaalista superliimaa" hän on tämän jälkeen fysiologisesti kyvytön pysyviin suhteisiin. Lopuille 70% taas kuuluukin siten siveyslain mukaista opetusta. Tämä tarkoittaa sitä, että esiaviollinen puhtaus on ainut hyväksyttävä tapa elää. Ehkäisystä saa puhua vain korostamalla niiden vaaroja. Ja kaikella avioliiton ulkopuolisella seksillä on vakavia psyykkisiä ja sosiaalisia seurauksia.

Ei kommentteja: