maanantai 25. toukokuuta 2009

Jumalaa pelkäävien vanhempien hätä.

Pharyngulassa nostetaan esiin kristittyjen vanhempien hätä. He olivat kouluttaneet lastaan kristityksi ja tämä oli opiskellessaan kääntynyt ateistiksi, ja oli liittynyt jopa ateistikerhoon. Tytärtä on uhkailtu FBI:llä (ateismi on ilmeisesti pahakin rikos?) Vanhemmat ovat rukoilleet kun hän nukkuu ja jopa kauhuelokuvista tuttua manaamista on suunniteltu. Eli englannin kielellä suunnilleen sama:

"We raised her with strong Christian beliefs, but lately she's saying that she's joined an atheist club on campus and is questioning everything we taught her. Now my husband refuses to let her in the house and is threatening to turn her in to the FBI. I've tried to cure our daughter and reconcile with her, but nothing seems to work. I've prayed over her at night while she sleeps, enlisted friends in a phone prayer tree and even spoken to my priest about the possibility of an exorcism. I'm at my wits' end. How can I recover my daughter and keep her from hell?"

Tämä on hyvä esimerkki siitä että vaikka uskontoa puolustetaan "vapautena", tosiasiassa tämä "vapaus" näyttää olevan vain "vapaus olla kristitty". Jos ateisti pistäisi FBI:lle valitusta siitä että joku on kristitty, tätä nähtäisiin pahana uskonvainona ja vapauden kieltämisenä. Mutta hei, uskovaisethan pelaavat eri säännöillä. Uskon säännöt ovat tärkeämpiä kuin muut säännöt. Siksi heistä erilailla ajattelevat ovat huolestuttavia. Ratkaisuksi ongelmaan nähdään lapsen käännyttäminen taikakonstein, eikä esimerkiksi se että vanhemmat itse lopettaisivat Jumalan pelkäämisen. (En keksinyt tätä itse. Kirjoittajan nimimerkki on "God Fearing", Jumalaa pelkäävä.)

Uskosin että lapsen takana on ollut se, että vanhemmat ovat heitelleet tälläisiä typeryyksiä hänelle totena. Kun ne huomaa vääriksi, käy helposti niin että lapsi heittää koko uskonnon siinä. Osa voisi ajatella että siinä menee lapsi pesuveden mukana. Mutta uskovaiset harvemmin miettivät tälläisiä, siinähän on riskinä se että joutuu tunnustamaan että olisi tehnyt typeriä esityksiä, ja tämä taas rajoittaisi Lying for Jesusia. Nyt vastuu voidaan ulkoistaa demonivoimiin eikä vanhempien omaa osuutta asiaan tarvitse miettiä, vaan sitä voidaan jopa lisätä.

Näin uskonto lisää perheiden onnellisuutta, pakottamalla lasten ajattelu juuri tietyn kaavan mukaiseksi, ei yleensä paranneta perheiden sisäistä onnellisuutta.

Ei kommentteja: