maanantai 3. toukokuuta 2010

Fyrkkaa ja vaihtelua.

Uskontojen tekemää hyvää pidetään usein syynä siihen että sen toimintaa pitää tukea. Samoin ateisteja on moitittu siitä että he eivät auta toisia samalla tavalla kuin uskovaiset.

Yhtenä syynä on kuitenkin selvästi resurssit. Raha. Uskonnoilla sitä on, ja he saavat ilmaistyövoimaa vapaaehtoisuutena. Tietääkseni kadulla uskontoa julistavat eivät saa mitään Palvelualojen Ammattiliiton tai muu vastaavan tuntipalkkoja, vaan tekevät sitä ilmaiseksi. Tämäkin onnistuu kuitenkin vasta kun on pajon väkeä. Julistajissakin yhden yksilön panos on melko pieni.

Nyt näemme mitä tapahtuu, kun ateismi on saanut suosiota. Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun ateistit RY esimerkiksi jakaa EU -ruokapaketteja. Vaihtelun vuoksi hyvää voivat tehdä muutkin kuin uskovat. Ehkäpä vika ei ollutkaan "hyvässä tahdossa". Vaan siinä resurssipuolella. Sivun vuosiluvut ovat pari vuotta vanhoja, mutta tämän viikon "Vartti" tiesi kertoa että tätä toimintaa on edelleen, sitä kautta sainkin tietää koko asiasta.

Suosittelen että joku ateistikin voisi Dawkinsin lukemisen sijasta käyttää aikaansa muuhunkin, ja ilmoittautua mukaan tähän toimintaan. Ja säkkejä kanniskellen kasvaa kuntokin.

Ei kommentteja: