maanantai 5. huhtikuuta 2010

Haaste.

Uskovaiset selittävät että Jumala on ihmistä mahtavampi. Tämä tarkoittaa että Hänellä on paljon kykyjä. Lisäksi Hän haluaa että häntä seurataan. Tieteessä asioita testataan. Minä koettelin tänään ateismiani.

Systeemi on helppo. Minulla on 10 -särmäinen noppa. Jos Jumala on olemassa ja Hän haluaa minun kääntyvän kristityksi, hän antaa minulle 10 heitossa peräkkäin suurimman luvun, numeron 10. Jos tulee edes yksi muu numero, Hän haluaa minun olevan ateistin. Nopassa on kaikki luvut 1-10 ja se on melko tasapainoinen. Sarja oli (5, 1, 3, 1, 9, 7, 1, 3, 2, 4) En saanut yhtään haluamaani numeroa 10. Jumala haluaa siis minut hyvin vahvasti olemaan ateisti.

Mitenkä uskovaiset koskaan koettelevat omaa uskoaan? Eivät mitenkään. He vaativat kuitenkin muilta aina avomielisyyttä. Pitää ottaa erilaiset vaihtoehdot vakavasti. Itse he eivät sitä kuitenkaan tee. En tiedä että kukaan uskovainen olisi asettanut Jumalan tahtoa kyseenalaiseksi. Tämä on minimivaatimus itsekriittisyydelle.

Todistin itseni avomieliseksi. Olen valmis laittamaan vakaumukseni likoon tilanteeseen jota en voi hallita, mutta johon Jumalalla voi hyvinkin olla sormensa pelissä.

Itse asiassa menen pidemmälle. Haastan jokaisen ateistin tekemään tämän testin kotonaan ja kääntymään jos tulos niin määrää. Samalla haastan jokaisen uskovaisen heittämään noppaa ja kääntymään jos tulos niin määrää.

Toivon että haasteeseen vastaavat kommentoivat jotenkin tuloksiaan, ja esittelevät ne.

Tässähän ei koetella yksin Jumalan olemassaoloa, vaan voidaan ajatella että tässä kartoitetaan hänen Tahtoaan.

4 kommenttia:

Esa Hyvönen kirjoitti...

Hilpeä teksti!

Entäs jos Jumala olisi sittenkin olemassa niin tämä noppatesti voisi puhua myös sen puolesta, että Jumala on luonut sattuman ihmisen huviksi ja iloksi. Onko tämä haaste sittenkään peruuttamaton viesti Jumalan tahdosta, koska Hän antaa sattuman toimia sallimuksensa rajoissa?

timo-veli kirjoitti...

Minulla ei ole noppaa joten en voi tehdä tuota testiä. Mutta tuosta Esan kommentista tuli mieleeni eikä lähtenyt pois, että juuri noin se voi ollakin. Jumala on ehkä luonut sattuman ihmisen huviksi. Vähän samalla tavalla kuin Jumala on luonut maailman, mutta luonut sen vanhaksi, ei nuoreksi. Se on kenties jänskempää näin kun ihmiset sitten tosissaan ja vakavissaan tutkii ja kuvittelee maan ikäkysymystä

paahtoleipä kirjoitti...

En ole yllättynyt kommenttien luonteesta. Uskova ei haasta omaa uskoaan. Vain ateisti "haastetaan" miettimään tälläisiä huvitusasioita. Ainahan Jumalan kohdalla "voi olla".

Kuitenkin sitten yht'äkkiä jos tapahtuu jotain satunnaista - esimerkiksi selvitään auto onnettomuudesta hengissä ja niissä moni voi kuolla kuten kuoleekin - niin "sallimuksen rajat" ovat tiukkoja. Kertovat ehdottomasti Jumalan tahdosta.

Se on toki hyvin hupaisaa. Uskova rakentaa pelin säännöt siinä hengessä että ateisti ei voi voittaa. Ja jos mutiset vastaan olet "militantti ateisti". Jeejee. Siitä se riemu repeää!

paahtoleipä kirjoitti...

Mutta nyt kun tuli mieleen, voi uskova ja hänen ilmestynyt kaverinsa tehdä juuri kuten hyväksi uskovaiset näkevät. Minulla on toinenkin haaste. Ja sen karttuminen on uskovaisen etu. Nyt alatte näyttämään aika ilkeältä sakilta. Internetin koko valtaisa datamäärä ennen rajattua päivämäärää ei sisällä "rajanylittävää suvaitsevaisuutta näyttävää" uskovaista. Siitäkin saadaan riemua.

He kuitenkin mainostavat uskontoa etiikan lähteenä, joten toki he eivät viittaa mitenkään siihen että "ateistitkaan ei ole". Sillä ateistithan on perusoletuksena täysin turmeltuneita.