maanantai 24. syyskuuta 2007

Ei W.W.J.D. vaan W.W.G.K.!!!

Lueskelin erittäin asiatonta kristittyjen sarjakuvia parodisoivaa sarjakuvaa "The Trucker and the Mind-Fucker". siinäkin oli kuitenkin pieni oikean siemen. (Lukeaksenne kuvan, joudutte valitettavasti kelaamaan sen siitä vasemmalla olevasta listasta. Sivusto ei sisällä suoria linkkejä yksittäisiin sarjakuviin.) Sarjakuva ei mielestäni kritisoi normalia uskoa, tai jos sitä tekee, epäonnistuu siinä. Sen sijaan hihhuleiden tapaa uskoa se onnistuu pilkkaamaan aika osuvasti.

Sarjakuvassahan esitetään, että Jumala suorastaan käskee vihaamaan. Kuten sarjakuvan rekkamies sanoi kääntymyksen hetkellä:

"I never realized that being different was wrong! I didn't know that hate WAS a family value! ... Please tell me how to close my mind... I want to be a Christian...!!!"

Sarjakuvan lopussa olevassa lapussa kehotetaan

"Don't ask yourself "What would Jesus Do?"
Ask yourself "Who Would God Kill?"
(W.W.G.K.)"


Moni voi heti ajatella, että tuo on vain sarjakuvaa, vieläpä huonoa sellaista. Mutta tosiasiassa fundamentalistiset piirit toimivat juuri noin. Ei ole tavatonta kohdata uskovaa, joka kertoo että
Suvaitsevaisuus on pitkälti yhteydessä siihen että kirkko maallistuu, ja että kirkko taipuu paineen alla hyväksymään kaikkea sellaista mitä ei pitäisi. Että yhteiskuntamme ja luterilainen kirkkomme hyysää vääriä asioita vain kun se on “trendikästä” ja kuuluu aikaan.

Uskovaisille, jotka vastustavat homoseksuaalisuutta ja naispappeja, viha on todellakin perhearvo.(He tokikin turvautuvat Vihataan syntiä mutta rakastetaan syntistä -tekosyyhyn.) Parhaana esimerkkinä tälläisestä toimii varmasti "Westboron baptistikirkko", jonka homojenvastaiset plakaatit ovat ulkonäöltään tuttuja jopa täällä kaukaisessa Suomessa : Olen niitä telkkarissa nähnyt. Amerikoissa sillä taitaa olla näkyvyyttä aika paljon. Eli tälläinen vihakampanjointi ei ole mitään "pienten marginaalien riehumista", vaan melko laajamittaista.

Vihakampanjointi näkyy siinäkin, kuinka vaikka kristityt korostavatkin armoa ja elämää silloin, kun vastustavat aborttia ja eutanasiaa, he kuitenkin Amerikoissa kykenevät puolustamaan kuolemanrangaistusta. Elämä on pyhä, tahallinen kuoleman aiheuttaminen on aina murha. Paitsi silloin kun vihataan "syntiä ja rakastetaan syntistä".

Erikoista, että näiden "vihakristittyjen" kritisoiminen ja heistä avoin irrottautuminen jää suurelta osin ateistien hommaksi. Luulisi, että heistä irrottautuminen olisi myös terveellä tavalla uskovien etu. Mutta jotenkin tuntuu, että uskovaiset sallivat toisilta uskovaisilta aivan uskomattoman paljon asioita, pelkän yhteisen Jumalavakaumuksen vuoksi. Tuntuu siis siltä, että maltillisen uskovaisen kommentti WWGK:hon ei ole WWJD vaan EVVK.

Ei kommentteja: