maanantai 28. toukokuuta 2007

Miksi toiset hihhulit ovat tasa -arvoisempia kuin toiset?

Jostain syystä ateistejen tulee osata Raamattu käsittämättömän hyvin ; Ateistin tulee kyetä kumoamaan Raamattu ja tuntea sen ristiriitaisuuksia. Kummallista kyllä tämä asenne on sekä uskovaisilla että ateisteilla. (Tosin voidaan kysyä että mitä järkeä on ylipäätään olla ateisti, jos joutuu joka tapauksessa kahlitsemaan itsensä pitkäksi aikaa Raamatun tavaamiseen ja Raamatusta keskusteluun? Eikö se ole yksi niistä jutuista joka uskonnoissa sitoo ja on tätä kautta huonoa?) Ateistin ei kuitenkaan täydy osata jokaikista eri uskontojen kirjaa. Miksi?
Eikö ne ole yhtä hyvin "mahdollisia vaihtoehtoja jotka on eliminoitava"? Ovathan ne, eikä totuusasioita voida minusta pyyhkiä päiväjärjestyksestä sen mukaan onko jonkun maan "enemmistö / kulttuurihistoria jotain mieltä". Syynä on luultavasti se, että uskovaiset itsekin hyppäävät näiden ohi perustelematta sitä kenellekään. Mutta tämä on tekosyy; Ateistin ei tarvitse noudattaa uskovaisten asenteita kaikkiin uskontoihin. (Kristinuskoon tai muihinkaan.)

Toinen jännä asia on Riku "Riksa" Rinne. Hän nimittäin kiertelee kouluilla. (Minusta koomista on, että Riku "Riksa" Rinne on saatananpalvonnan asiantuntija ja ollut muun muassa Hyvinkään paloittelusurmien oikeudenkäynnin asiantuntijana -ja samalla hän on kirjoittanut kirjoja joiden mukaan roolipelit ovat Saatananpalvontaa : Hitto minkä tason asiantuntijuutta!) Mutta saisiko esimerkiksi aktiivistihyttytyttö jostain järjestöstä tulla julistamaan oppiaan eläinten oikeuksista? Ei saisi, vaan syytettäisiin aivopesusta. Minusta sen vaan pitäisi olla niin että jos kielletään yksien aivopesu, tulisi myös toisien aivopesu kieltää.

Minun kantani on: Ateistin ei tarvitse osata riviäkään Raamattua ollakseen "aidosti ateisti", eikä hihhuleita saisi päästää julistamaan kouluihin. Julistakoon hihhulit kerhotiloillaan ja teetuvillaan -ja lukekoot siellä ja kotonaan Raamattua niin paljon kuin lystäävät!

Ei kommentteja: